Депутатските заплати да бъдат намалени от близо 7 000 на

...
Депутатските заплати да бъдат намалени от близо 7 000 на
Коментари Харесай

Депутатските заплати - отново на дневен ред

Депутатските заплати да бъдат понижени от близо 7 000 на 1400 лв.. Това оферират от „ Изправи се! Мутри, вън! и упованията са идната сряда въпросът да бъде решен при приемането на правилника за работата на Народното събрание. Предложението планува размерът на депутатската заплата да падне от три междинни работни заплати на една, чийто размер сега е 1400 лв..

„ В изискванията на здравна, обществена и икономическа рецесия, когато хората мизерстват, когато бизнесът е на колене и когато дребните компании банкрутират и не получат помощ от страната, не следва народните представители да получават заплата от по няколко хиляди лв. “, съобщи Манолова. По думите ѝ това ще бъде знак към хората, че депутатите, които те са излъчили в Народното събрание, се преценяват с тежката обстановка, в която се намират жителите. Редуцирането на депутатските заплати да важи и за министрите и шефовете на организации и политически кабинети, оферират от парламентарната група.

Манолова стартира и концепция къде да отиват спестените от депутатските заплати пари - да бъдат ориентирани към МТСП и да се употребявани за даване на персонални асистенти за хората с увреждания. Тя напомни, че, чието приложение изисква спомагателен запас. „ Не е почтено, не е заслужено и не е морално, до момента в който хората с увреждания изнемогват и нямат персонални асистенти, в това време лицата, които са назначени да работят за хората, да получата заплата от хиляди левове “, добави тя.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
213 000 лв. на месец - толкоз пести бюджетът от това, че п...

Бившият омбудсман се надява законотворците да поддържат предлагането, което да се ползва от начисляването на хонорари на новите депутати до края на тази година.

При приемането на новия устав на Народното събрание ще настояваме това да стане текст от самия устав, съобщи тя. „ Освен едната междинна работна заплата да получават депутатите през целия мандат на това Народно заседание, ние ще настояваме и за идващото Народно заседание, до момента в който се одобри обособен финансов проект “, безапелационна е Манолова.

И алените депутати не желаят нараствания на заплатите

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Няма да има заледяване на депутатските заплати, на държавното управление, на президента и администрацията...

От Българска социалистическа партия оповестиха в коридорите на Народното събрание, че не желаят нараствания на заплатите. Те оферират заплатите на народните представители да бъдат замразени на нивото на главната депутатска заплата от последния месец на предното Народно заседание. Това разгласи зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин във връзка направеното предложение от „ Демократична България “ за установяване на спомагателни хонорари на народните представители в размер до 25% от месечното заплащане. От Българска социалистическа партия упорстват да отпадне към този момент признатият текст, който сега съществува в правилника на 44-то Народно събрание и унищожаване на настоящия механизъм, при който заплатите на депутатите се актуализират на всеки три месеца с растежа на междинната заплата в обществения бранш в страната. Вигенин е безапелационен, че по този начин ще бъдат поправени направените неточности от Народното събрание.

Ако не се одобряват предложенията на социалистите, заплатата ще се качи още в границите на мандата на 45-то Народно заседание, акцентира той. „ Ние разбираме, че тази тематика е сензитивна за обществото и за част от народните представители, само че се надяваме, че тези първи стъпки, които предлагаме са в вярната посока “, означи Кристиан Вигенин. " Ние предлагаме да се направи нужната промяна, бързо и незабавно да се прекратят всевъзможни спекулации по тематиката ", сподели още той.

Междувременно Хасан Адемов от Движение за права и свободи отговори на упреците, че новите депутати са си вдигнали заплатите. " Абсолютна неистина е, че заплатите на народните представители се покачват с 25% ", сподели той пред публицисти за спомагателните хонорари на народните представители. Адемов е безапелационен, че няма никаква смяна с последните промени, признати през вчерашния ден от Народното събрание във възнагражденията на народните представители.

Той увери, че откогато е народен представител, народните представители в никакъв случай по този ред не са получавали не 25% от горната страна, а една стотинка от горната страна. Този текст, който се одобри през вчерашния ден, в случай че се стигне до хипотезата за осъществяване на това, което е написано в алинея 2 на член 7 от финансовите правила значи, че възнаграждението ще се понижи със 75% и е лимитирано на 25%, разясни депутатът. „ Който твърди, че заплатите на народните представители са увеличени с 25% лъже необмислено “, посочи Адемов. " Няма смяна в депутатските заплати, които са в размер на три средномесечни заплати в публичния бранш. Промяна във възнаграждението на народните представители няма ", акцентира депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР