Депутатката от ГЕРБ Евгения Алексиева беше избрана за кмет на

...
Депутатката от ГЕРБ Евгения Алексиева беше избрана за кмет на
Коментари Харесай

Трима кметове си останаха депутати заради провала на пленарното заседание

Депутатката от ГЕРБ Евгения Алексиева беше определена за кмет на регион " Панчарево " в София, а сътрудника й от Политическа партия Петър Куленски е новият кмет на Пазарджик. Социалистът Калин Калапанков пък завоюва кметския стол в Брезово.

" Днес трябваше да бъде гласувана моята оставка, само че за жалост не се събра кворум в Народно събрание и аз към момента оставам депутат ", разяснява новият кмет на Пазарджик Петър Куленски по.

" Надявам се в идващите дни това да се случи, с цел да мога да встъпя в служба като кмет на Пазарджик през идната седмица. Аз съм направил всичко належащо, с цел да подам моята оставка, тъй че не мисля, че ще има спънка, в случай че не проработи Народното събрание ", допусна депутатът, спечелил кметския пост.

В 9.00 тази заран в залата се записаха единствено 74 народни представители от трите опозиционни парламентарни групи на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " ИТН ", а депутатите от ПП-ДБ бяха в залата, само че не осигуриха кворума, с цел да не се окаже, че опозицията приема закони. 

Отсъстваха националните избранници от ГЕРБ и Движение за права и свободи, които организираха паралелно свои съвещания на парламентарните групи.

В същото време председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова към този момент анонсира, че в четвъртък депутатите от групата ще влязат в пленарната зала, с цел да отхвърлят президентското несъгласие върху закона за енергетиката в частта за либерализирането на цените за битовите консуматори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР