Депутатите задължиха главния прокурор да се явява на всеки три

...
Депутатите задължиха главния прокурор да се явява на всеки три
Коментари Харесай

Главният прокурор ще се отчита на всеки три месеца пред парламента


Депутатите задължиха основния прокурор да се явява на всеки три месеца пред Комисията по правни въпроси. На всеки три месеца ще се регистрират още и ръководителите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд.

Първоначалното предложение бе на „ Демократична България “ и бе единствено за основния прокурор. По предложение на Движение за права и свободи обаче в процедураха бяха включени и шеховете на висшите съдилища. Текстовете са част от измененията в Правилника за организация и активността на Народното събрание.

Така на всеки три месеца в правна комисия наложително би трябвало да бъдат изслушвани така наречен трима огромни.

От Демократична България възнегодуваха, че наред с основния прокурор на надзор от Народното събрание се подлагат и началниците на висшите съдилища. Това, по думите на Стела Николова от Демократична България, е „ избавяне на Гешев като рохко яйце “. Според водача на десните Христо Иванов, било порочно да се приравняват тримата, само че това се правело, „ с цел да може прокуратурата да се меси в работата на съда “.

Според Корнелия Нинова, която разгласи, че Българска социалистическа партия желае оставката на Иван Гешев, чуването не е ориентирано към една или друга персона, а важи за всеки.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР