Депутатите в Народното събрание приеха предложението на Продължаваме Промяната да

...
Депутатите в Народното събрание приеха предложението на Продължаваме Промяната да
Коментари Харесай

Парламентът реши България да окаже военно-техническа помощ на Украйна, БСП остава във властта

Депутатите в Народното събрание одобриха предлагането на „ Продължаваме Промяната ” да се даде мандат на Министерския съвет за оказване на военно-техническа помощ на Украйна. Това стана с гласовете на 200 народни представители от Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България. Против бяха 13 депутати от „ Възраждане ” и по един от Политическа партия, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

Депутатите одобриха плана на Политическа партия, редактиран след писмото на украинския президент Володимир Зеленски, съдържащ следното: продължение на поддръжката за участие на Украйна в Европейския съюз; помощ за украинските жители, бягащи от войната; обезпечаване на опция за изнасяне на украинското зърно във Варна; усилване на енергийното съдействие, в частност доставки на електрическа енергия от Украйна и естествен газ; ремонт на украинска военна техника във военните предприятия на България; продължение на доставките на филантропична помощ, в частност медикаменти, облекла, хранителни артикули.

По тематиката „ Украйна ” имаше импортирани три проекторешения – на Политическа партия, ГЕРБ и „ Демократична България ”. По-рано народните представители отхвърлиха концепциите на Демократична България и ГЕРБ.

„ Проектът на решение с публицистични промени на Движение за права и свободи е в смисъл, че Народно събрание поддържа участието на Украйна в Европейски Съюз. ГЕРБ-СДС го поддържа. ГЕРБ поддържа и помощта за украинските жители, бягащи от войната. ГЕРБ ще поддържа и износа на зърно и енергийното съдействие с Украйна. Считаме, че би трябвало да продължат и филантропичните доставки на облекла и медикаменти. С ясното схващане, че това решение е едно нищо, ГЕРБ ще го поддържа, тъй като сме уверени евроатлантици и бихме подкрепили всяко решение в интерес на мира и съдействие сред страните, членове на Европейски Съюз “, уточни председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

От гласуването стана ясно, че Българска социалистическа партия са се отказали да напущат обединението. Така и не се разбра какво е трансформирало позицията им, която единствено преди дни беше алена линия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР