Депутатите в Комисията по правни въпроси в Народното събрание ще

...
Депутатите в Комисията по правни въпроси в Народното събрание ще
Коментари Харесай

Комисията по правни въпроси обсъжда мораториум и субсидия от 1 лев

Депутатите в Комисията по правни въпроси в Народното събрание ще обсъдят шест импортирани законопроекта за промени в Изборния кодекс.

Първото предложение е на Демократична България за въвеждането на гласоподаване по пощата. Предвижда се този способ да се употребява при провеждането на парламентарни, президентски и европейски избори, само че не и при локалните. Предвиждат се и промени за гласуването в чужбина.

От ИТН също оферират промени, свързани с опцията на българските жители в Европейския съюз да гласоподават.

" Демократична България " и Има Такъв Народ оферират да отпадне " смесеното " гласоподаване - с хартия и с машина в секциите с над 300 гласоподаватели.

Законопроектът на партията на Трифонов планува да има машинно гласувани и в секции в чужбина,

В законопроектите на Има Такъв Народ, " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън " се планува категорично разрешение за видеонаблюдение при отчитането на резултатите след края на изборния ден.

Изправи се! Мутри вън! оферират основаването на 32 МИР отвън страната и въвеждането на дейна регистрация за изборите.

От Демократична България оферират и промени, с които да се ползва отдалечено електронно гласоподаване.

От обединението ГЕРБ-СДС внасят законопроект за смяна на изборната система от пропорционална към мажоритарна система при избор за народни представители за Велико Народно заседание.

Николай Хаджигенов и народни представители внасят план за анулация на член 158 от Изборния кодекс, който не разрешава регистрирането като претенденти от името на партии и обединения военнослужещите от въоръжените сили, чиновниците в дипломатическата работа, чиновниците от Министерството на вътрешните работи, Държавна организация " Разузнаване ", Националната работа за защита и Държавната организация " Технически интервенции ", държавните чиновници от Държавна организация " Национална сигурност ", съдии, прокурори и следователи.

Като последна точка Комисията ще разиска въвеждането на партийна дотация от 1 лев за автентичен глас.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР