Депутатите ще разгледат на първо гласуване промени в Закона за

...
Депутатите ще разгледат на първо гласуване промени в Закона за
Коментари Харесай

Какво ще обсъдят депутатите?

Депутатите ще прегледат на първо гласоподаване промени в Закона за поощряване на заетостта съгласно програмата за работа през седмицата. Вносители са депутати от ГЕРБ-, „ - “ и.

Целта на препоръчаните промени е да бъде усъвършенствана регулаторната политика в подтекста на процеса на присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване. Затова се планува понижаване на административната тежест за физическите и юридическите лица, извършващи посредническа активност, както и за предприятията, осигуряващи краткотрайна работа. За задачата ще бъдат обединени три регистъра и съществуващата в Агенцията по заетостта осведомителна система ще бъде надградена до обединен централизиран електронен указател. Законопроектът е в осъществяване на влезлите в действие от септември 2023 година разпореждания на Закона за електронното ръководство за водене на регистри в електронна форма, пишат в претекстовете си вносителите. За осъществяване на законопроекта не са нужни спомагателни финансови средства.

Очаква се депутатите да продължат с дебата и гласуването на първо четене на промени в Закона за устройство на територията, импортирани от Младен Шишков от ГЕРБ-. Обсъждането стартира през вчерашния ден, само че заради привършване на пленарното време бе прекъснато и не се стигна до гласоподаване.

В програмата на Народното събрание е също първото четене на промени в Закона за предприятията на обществената и солидарна стопанска система.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР