Депутатите ще обсъдят възможността за отпадане на временната забрана за

...
Депутатите ще обсъдят възможността за отпадане на временната забрана за
Коментари Харесай

Депутатите ще решават дали да отпадне забраната за внос на зърно от Украйна

Депутатите ще обсъдят опцията за отпадане на краткотрайната възбрана за импорт на пшеница от Украйна съгласно програмата за работа на Народното събрание. 

Първа точка от дневния ред за през днешния ден планува разискването на план на решение за позицията на Република България по отношение на удължаването на превантивните ограничения във връзка с избрани артикули с генезис от Украйна след 15 септември т.г. С текста на проекторешението се предлага отпадане на изключителната мярка за възбрана на импорт на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна след 15 септември.

Вносители на плана на решение са съпредседателите на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ Кирил Петков и Атанас Атанасов, от Движение за права и свободи – Делян Пеевски и Хамид Хамид и народните представители от ГЕРБ-СДС Румен Христов и Александър Иванов.  

Вчера от левицата настояха в пленарната зала да бъде изслушан министърът на земеделието Кирил Вътев. Темата бе дискутирана и в коридорите. Кирил Петков, един от вносителите на плана, разяснява че отпадането на възбраната няма да е пагубна за родното зърнопроизводство. 

На второ четене се чака депутатите да прегледат законопроект за изменение и допълнение на Закона за поощряване на заетостта, както и промени в Закона за достъп до социална информация. 

На първо четене в програмата за тази седмица са планувани законопроекти за промени и допълнения на Закона за пътищата, Закона за поощряване на вложенията, Закона за българското поданство, Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите. 

Очаква се за първо гласоподаване да бъдат прегледани и промени в Закона за ръководство на агрохранителната верига, Закона за авторското право и сродните му права и в Закона за предучилищното и учебното обучение. 

В програмата за тази седмица е планувано и първото четене на Законопроект за българския език.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР