Депутатите ще обсъдят окончателните промени в Изборния кодекс, внесени от

...
Депутатите ще обсъдят окончателните промени в Изборния кодекс, внесени от
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъдят окончателните промени в Изборния кодекс

Депутатите ще обсъдят окончателните промени в Изборния кодекс, импортирани от партията на Слави Трифонов " ИТН ". Основните промени плануват нов състав на Централната изборна комисия, нов избирателен регион " Чужбина " и рухване на ограничаването за откриване на секции в страни отвън Европейския съюз. В програмата на Народното събрание са и измененията в закона за политическите партии, които плануват понижаване на партийната дотация от осем на един лев за автентичен глас.

Изборните правила, предлагани от " ИТН ", плануват нова професионална Централна изборна комисия, редуцирана до 15 членове, които да се назначават от президента след обществени съвещания с парламентарно показаните политически сили. Премахва се и квотата в Избирателната комисия  на партии и обединения, които са в Европейския парламент, само че не вземат участие в националния.

Измененията плануват напълно машинно гласоподаване във всички секции с над 300 гласоподаватели в страната и в чужбина, и видеонаблюдение при броенето на бюлетините в секциите. Депутатите би трябвало да решат дали да бъде въведено отдалечено електронно гласоподаване, което да се организира пробно за идните през есента президентски избори.

В съкратената седмичната стратегия на Народното събрание е планувано гласоподаване на три плана за основаване на краткотрайни комисии, две от които за инспекция на обектите на територията на Лесопарк " Росенец ", импортирани поотделно от ГЕРБ и " Демократична България ", и план на решение за основаване на краткотрайна комисия, която да откри обстоятелствата и събитията при потребление на сълзотворен газ от органите на реда против протестиращи жители предишното лято.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР