Депутатите ще изслушат министъра на културата Велислав Минеков по казуса

...
Депутатите ще изслушат министъра на културата Велислав Минеков по казуса
Коментари Харесай

Депутатите ще изслушат министър Велислав Минеков за Труд

Депутатите ще изслушат министъра на културата Велислав Минеков по проблема с вестник  " Труд ". Това планува седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание, която би трябвало да бъде гласувана при започване на пленарното съвещание. Изслушването е импортирано от ГЕРБ и е по отношение на дейности на изпълнителната власт, засягаща активността на частната медия.

В понеделник Министерството на културата стартира процедура по запечатване на офисите на медията поради неплащане на наем. Акцията се организира със съдействието на полицията. Културното ведомство твърди, че " Труд " дължи 133 хиляди лв., само че съгласно основния редактор на вестник " Труд " Петьо Блъсков това е неистина.

Офисите се запечатваха от Светослав Трайков, който е консултант на служебния министър Минеков, както и от представители на регионалната администрация. Редакцията на " Труд " обяви гражданско непокорство.

Във вторник депутати от ГЕРБ и жители се събраха пред Министерството на културата в символ на взаимност с публицистите от вестник „ Труд “ и постлаха с вестници стълбището на ведомството. Цяло денонощие публицистите прекараха пред запечатаната през вчерашния ден постройка на редакцията, а преди обяд чиновници на Министерството на културата отвориха пространствата, с цел да може имуществото да бъде изнесено и постройката да бъде освободена.

Повече от 235 хиляди лв. неустойки и невъзстановени консумативи дължи обвързваното с Петьо Блъсков - сдружението „ Южен кръст “, за използването на пространства благосъстоятелност на културното министерство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР