Депутатите се събраха за първо четене на промените в Закона

...
Депутатите се събраха за първо четене на промените в Закона
Коментари Харесай

Депутатите се заеха с мерките след извънредното положение

Депутатите се събраха за първо четене на измененията в Закона за здравето. С плана се цели основаването на нормативна рамка, която да способства за понижаване и закъснение разпространяването на болестта с вируса на COVID-19 и да обезпечи активността на здравната система, съобщи ръководителят на правната комисия в Народното събрание Анна Александрова.

Разпространението на болестта съставлява изключителна епидемиологична конюнктура, обвързвана с публичното здраве в народен и международен мащаб. Тя е заплаха за националната ни сигурност, посочи Александрова. Въвеждането на ограничения е от извънредно висока социална значителност, като забавянето или несвоевременното им използване може да докара до обилни и мъчно поправими вреди за живота и здравето на хората, опазването на здравето и обществената система, съгласно вносителите, представени от news.bg.

Със законопроекта се оферират промени в Закона за здравето, които обезпечават въвеждането на противоепидемични ограничения от министъра на опазването на здравето и които ще имат деяние след приключване на периода на изключителното състояние на 13 май 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР