Депутатите създадоха обща Временна анкетна комисия за изясняване на всички

...
Депутатите създадоха обща Временна анкетна комисия за изясняване на всички
Коментари Харесай

Временна комисия ще нищи полицейското насилие по време на футболния протест


Депутатите сътвориха обща Временна анкетна комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия за организацията, подготовката и запазване на публичния ред по време на, както и използването на физически мощ от страна на полицейските чиновници против мирни протестиращи жители.

Вносители са Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Корнелия Нинова и група народни представители.

Комисията ще е за период от един месец. Неин ръководител ще е съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов, а членове на комисията ще са: Рая Назарян, Радомир Чолаков и Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, Надежда Йорданова от ПП-ДБ, Светослав Тодоров, Цвета Рангелова и Александър Арангелов, Хамид Хамид, Халил Летифов и Валентин Тончев от Движение за права и свободи, Иван Иванов, Иван Ченчев и Христо Проданов от Българска социалистическа партия и Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Станислав Богдански от Има Такъв Народ.
 Министерство на вътрешните работи синдикатът: Да се ревизира дали има полицейско принуждение
Министерство на вътрешните работи синдикатът: Да се ревизира дали има полицейско принуждение

Валентин Попов избира да приказва за бюджета и промяната

В подтекста на дебатите ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова изясни, че за ограничение на времето за спор, защото има данъчни закони в дневния ред на законодателния орган, ще каже единствено, че Комисията по вътрешна сигурност провела чуване на състава на Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи. ГЕРБ-СДС ще поддържа основаването на краткотрайната анкетна комисия , с цел да се обясни всичко към полицейското принуждение по време на митинга. Атанасова направи публицистично предложение за план на решение, което е съветвано с парламентарните групи - общ план на решение, който звучи по този начин: Временна анкетна комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия за организацията, подготовката и запазване на публичния ред по време на митинга против управлението на БФС, както и използването на физически мощ от страна на полицейските чиновници против мирни протестиращи жители. Народните представители поддържаха оферти вид на Атанасова.

Депутатът от " Възраждане " Цончо Ганев съобщи, че това е следващият неприличен миг в историята на Народното събрание. " Възраждане " също ще желаят да се сътвори Временна комисия за какво министърът на електронното ръководство и имало ли е напън от Кирил Петков и Божидар Божанов. Ганев се надява, че гласоподавателите на ПП-ДБ са жалки, манипулирани и какви кукли на конци са в ръцете на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. " Възраждане " ще гласоподават срещу основаването на краткотрайната комисия.
 ПП/ДБ желаят оставката на Министерство на вътрешните работи министъра поради неприемливото полицейско принуждение
ПП/ДБ желаят оставката на Министерство на вътрешните работи министъра поради неприемливото полицейско принуждение

Според тях първо постът си би трябвало да освободи Борислав Михайлов

Депутатът от Има Такъв Народ доцент Андрей Чорбанов съобщи, че профилираните комисии към Народното събрание извършват функционалностите си, само че спецификата и ползата, който има в обществото, постановат такава.

Има Такъв Народ ще поддържат основаването на изключителна комисия, която да прегледа всички проблеми с митинга против БФС в детайлности. Полицията би трябвало да се оправи с всички хора, които не съблюдават публичния ред. Хора, които разрушават частно и общинско имущество, би трябвало да бъдат задържани и осъдени. Провокаторите би трябвало да бъдат разпознати, само че това, което се случи по време на митинга, не бяха разпознати от страна на Министерство на вътрешните работи, разкритикува той дейностите на вътрешното ведомство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР