Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за концесиите.

...
Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за концесиите.
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за концесиите

Депутатите одобриха на първо четене измененията в Закона за концесиите. С последните промени в него са открити няколко групи въпроси, които изискват законодателни промени.
Те са свързани с концесии, при които ще бъдат заложени условия за огромни по мярка вложения в обществена инфраструктура, както и обилни заплащания от концесионера към държавния бюджет.
В тази връзка законопроектът планува промени в текстовете за солидарната отговорност, метода на разрешаване на разногласия сред страните по концесионния контракт,основанията за нищожност на концесионния контракт, както и публицистични промени.
Законопроектът предлага с концесионния контракт да се планува, че участващите в групата стопански оператори по член 21, алинея 2 и 3 от ЗК, както и икономическият оператор по член 21, алинея 4 дават отговор солидарно с плановото сдружение за осъществяването на концесионния контракт според плануваното в него, като се вземат поради характерът и размерът на присъединяване на всеки от икономическите оператори в плановото сдружение или на поетия от тях ангажимент за даване на запаси на плановото сдружение.
Този метод се вкарва и когато осъществяването на условията за икономическо и финансово положение се прави с опциите на едно или повече трети лица.
В законопроекта са посочени изчерпателно случаите, в които може да се издаде решение за осъществяване на повторна процедура.Предвижда се страните по контракт за концесия с трансграничен интерес да могат да плануват решаването на разногласия по контракта да се прави от трибунал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР