Депутатите приеха на първо четене на Законопроект за изменение и

...
Депутатите приеха на първо четене на Законопроект за изменение и
Коментари Харесай

Депутатите разочаровани от насърчаването на инвестициите

Депутатите одобриха на първо четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за поощряване на вложенията. Вносител е Министерски съвет. Народните представители гласоподаваха с 114 гласа " за ", без " срещу " и 40 гласа " въздържал се ".

В подтекста на дебатите депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова съобщи, че нейната парламентарна група ще поддържа законопроекта, макар че не вижда действителни промени за поощряване на вложенията.

Вениамин Воденичаров от " Възраждане " съобщи, че неговата парламентарна група ще се въздържи от поддръжка на законопроекта. Освен от НПО-та и стартъпи от нищо друго не схващат, обърна се Йордан Тодоров от " Възраждане " към ръководещото болшинство в пленарна зала на Партийния дом.

Социалистите няма да поддържат законопроекта , защото не виждат действително поощряване на вложенията.

Законът за поощряване на вложенията и правилника за използването му образуват правното съображение за използване на две схеми за държавна помощ в режим на групово освобождение - районна капиталова помощ по член 14 и държавна помощ за образование по член 31 от Регламента. Схема за помощ е всеки акт, въз основа на който и без да се изисква спомагателни ограничения за използване, може да се даде самостоятелна помощ на предприятията, избрани в този акт.

Одобряване на използваните по Закона за поощряване на вложенията схеми за районна помощ и помощ за образование ще се извърши след привеждането на закона и правилника за използването му в сходство с Регламента. Така ще се продължи използването на финансовите насърчителни ограничения за сертифицираните капиталови планове . С измененията в закона се предлага и разграничение на финансовите ограничения с оглед приложимостта на условията на Регламента и на уведомление на Комисията по отношение на понятието за държавна помощ, посочено в член 107, S 1 от Договора за действие на Европейския съюз. Причините за сходно разграничаване се състоят в същността на самите ограничения.
 Национален механизъм за скрининг ще дава отговор за директните задгранични вложения
Национален механизъм за скрининг ще дава отговор за директните задгранични вложения

Целта е българската стопанска система да бъде защитена от вложения с " разяждащ капитал "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР