Депутатите от Воля“ - партията на варненския бизнесмен Веселин Марешки,

...
Депутатите от Воля“ - партията на варненския бизнесмен Веселин Марешки,
Коментари Харесай

„Аз съм Марешки“ окупира парламентарната трибуна

Депутатите от „ Воля “ - партията на варненския предприемач Веселин Марешки, неприемливо използваха парламентарната естрада, с цел да стачкуват против на втора инстанция, която получи техният партиен лидер. Осъждането на Марешки сложи в извънредно компрометираща обстановка Народното събрание, защото той е негов заместник-председател.

В началото на пленарното съвещание в сряда парламентарната група на „ Воля “ изиска опция за декларация и, когато я получи, хората на Марешки заедно излязоха на трибуната, облечени с тениски с надпис „ Аз съм Марешки “. Последва дълга прослава на хипотетичните заслуги на предприемача към българския народ и обвинявания към останалите политически сили, че са отговорни за присъдата му.

„ Преди два дни цяла България стана очевидец по какъв начин беше направени опит да бъде опетнен един заслужен човек, който през целия си умишлен живот е помагал на милиони българи. Той помагаше в най-трудните години, когато всички партии се изреждахте на власт и превърнахте българския народ в най-бедния в Европа. Той оказва помощ и в този момент като се бори с картелите, макар тежките удари, които понася “, разгласи депутатът от „ Воля “ Пламен Христов.

А присъдата той изясни по този начин: „ Беше изработен невиждан опит да бъде използван един честен български бизнесмен и политик за илюзия на Брюксел, че в България се работи против корупцията . Задкулисието сподели безсилието си и тоталното си отвращение да осветли и накаже виновниците за оглозганата страна. “

Така в действителност хората на Марешки отразиха позицията му, че е жертва на политически стимулирано гонене. „ Има и други образци по света - от най-новата история Валенса, Хавел и Мандела, за хора, политици, които са били преследвани от мафията, само че след това са станали политически водач “, разгласи предни ден политикът.

ИСКАНЕ

От Българска социалистическа партия оповестиха, че наказан човек като Марешки не може да заеме зам.-председателския пост в Народното събрание - най-малко до момента в който третата правосъдна инстанция се произнесе. „ Присъдата на присъдружния на ГЕРБ Марешки е следващо удостоверение за политическата кома, в която това Народно заседание е изпаднало. Тази присъда обаче е леке върху институцията Народно заседание “, посочи соцдепутатът Кристиан Вигенин. От името на левицата той предложи две вероятни решения – от „ Воля “ да отдръпват Марешки от поста или ГЕРБ да внесе искане за същото. Хората на Марешки обаче естествено отхвърлиха концепцията, а ръководещите я подминаха безмълвно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР