Депутатите от Комисията по социални въпроси в парламента одобриха на

...
Депутатите от Комисията по социални въпроси в парламента одобриха на
Коментари Харесай

Одобриха великденски добавки за бедните пенсионери

Депутатите от Комисията по обществени въпроси в Народното събрание утвърдиха на първо четене законопроект за промени в бюджета на Държавното публично обезпечаване за погашение на великденски добавки на пенсионерите.

Той беше импортиран от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи и планува пенсионерите с пенсии до линията на беднотия от 526 лв., в това число, да получат по 75 лв., като за задачата се отпускат 40 милиона лв..

Комисията отхвърли импортиран от " Възраждане " план, в който се предлага великденска добавка от 100 лв. за всички пенсионери.

Предстои и двата плана да бъдат разисквани в пленарната зала.

Председателят на Комисията по обществена политика Деница Сачева разяснява, че с импортирания план се възвръща практиката за надбавки за най-бедните пенсионери, които сега са 534 000.

Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ счита, че " предизборната акция е отворена ".

Сачева му отвърна, че изборите още не са планувани и няма по какъв начин това решение да е избирателен акт. 

" Ако втората половина на годината има усложнения, от Национален осигурителен институт могат да изискат нужната актуализация ", счита тя, съобщи БНР.

Георги Гьоков от Българска социалистическа партия разгласи, че Българска социалистическа партия ще внесат предложение в законопроекта добавките да са диференцирани съгласно размера на пенсиите, само че да се дават на всички пенсионери.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР