Депутатите от комисията по социална политика в народното събрание оставиха

...
Депутатите от комисията по социална политика в народното събрание оставиха
Коментари Харесай

Социалната комисия в НС остави на правителството да определи минималната заплата за 2023 г.

Депутатите от комисията по обществена политика в националното заседание оставиха в ръцете на държавното управление да дефинира размера на минималната работна заплата за 2023 година.

По предложение на ГЕРБ-СДС отпадна текстът от признатия на първо четене план за промени в Кодекса на труда, който предвиждаше Министерски съвет да дефинира минималната заплата за следващата година, като тя не може да е по-малка от 50 на 100 от междинната брутна работна заплата за страната за предходните 12 месеца или 850 лв..

Според ръководителя на комисията Георги Гьоков от " Българска социалистическа партия за България " по този метод се зачертават напъните на законотворците до момента.

„ С това решение на комисията през днешния ден, и в случай че се одобри от Народното събрание в този му тип, вършат минималната работна заплата 750 лева, това е. “

Депутатите от комисията одобриха по предложение на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " в закона да се запише понятието „ брутна минимална работна заплата “, само че не одобриха формулировка за него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР