Депутатите от Комисията по култура и медии ще изслушат кандидатите

...
Депутатите от Комисията по култура и медии ще изслушат кандидатите
Коментари Харесай

Депутатите изслушват кандидатите за генерален директор на БТА

Депутатите от Комисията по просвета и медии ще изслушат претендентите за общоприет шеф на Българската телеграфна организация - Кирил Вълчев и Ивайло Данаилов. Професионалният опит и на двамата е бил обвързван с Българска телеграфна агенция.

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция се избира от Народното събрание с 5-годишен мандат. В средата на декември 2020 година депутатите одобриха процедурата за предложение на претенденти и чуването им в Комисията по културата и медиите, както и за избора от Народно събрание.

Предложения за общоприет шеф на Българска телеграфна агенция можеха да се вършат от парламентарни групи или от народни представители.

Кандидатурата на Кирил Вълчев беше импортирана от депутати от ГЕРБ, а народни представители от парламентарната група „ Българска социалистическа партия за България “ предложиха Ивайло Данаилов.

Изслушването се организира в намерено съвещание на медийната комисия, което се излъча в действително време в интернет страницата на Народното събрание. Гласуването на претендентите в пленарната зала ще става по азбучен ред. За определен ще се счита този, който получи повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР