Депутатите от БСП ще искат оставката на финансовия министър Владислав

...
Депутатите от БСП ще искат оставката на финансовия министър Владислав
Коментари Харесай

БСП иска оставката на Горанов заради по-високите субсидии, Борисов със закон партиите да върнат 18 млн. лв.

Депутатите от Българска социалистическа партия ще желаят оставката на финансовия министър Владислав Горанов, поради това, че на партиите са изплащани дотации, чиито размер е по-висок от 11 лв. на глас. 
 Борисов чу Слави: Правителството фиксира партийната дотация на 11 лева за глас
Това заяви зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. По думите му мълчанието на партиите по този въпрос, след информацията, изнесена от Шоуто на Слави, че дотацията на политическите партии у нас, получили над 1% поддръжка на парламентарни избори, е била не 11 лв., а 13,23 лева Общата сума е 6,5 млн. лв.. 

Главният прокурор разпореди инспекция дали са осъществени нарушавания на Закона за политическите партии при установяване на дотациите за партиите за 2018 г. 

Министерски съвет пък одобри промени, съгласно които държавната дотация за партиите се фиксира на 11 лв. на глас в закона. С поправката се дефинират правила за образуване и систематизиране на държавната дотация, като се уреждат връзки по отношение на използването на закона в предишни години. 

Общият размер на държавната дотация за политическите партии и обединения за една година ще бъде понижен с 6,5 млн.лева. Предложеният метод на пресмятане на общия размер на държавната дотация за политическите партии и обединения ще бъде отвеян за интервала от 26.05.2016 година до изплатената към 30.04.2019 година и икономията за бюджета би възлязла на 18,6 млн. лв., оповестиха от " Дондуков " 1 преди два дни. 

Така кабинетът предлага на Народно събрание да гласоподава текст, съгласно който политическите партии и обединения да върнат със задна дата раздадените от 2016 година до момента пари допълнително. Става дума за общо 18.6 млн. лева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР