Депутатите от 48 Народно събрание създадоха пореден конфуз в опита

...
Депутатите от 48 Народно събрание създадоха пореден конфуз в опита
Коментари Харесай

Зеленски ще бъде поканен да говори пред парламента, ама друг път

Депутатите от 48 Народно заседание сътвориха следващ срам в опита си да се нареждат по евроатлантическата линия - и отхвърлиха да канят украинския президент Володимир Зеленски да изнесе тирада на първото съвещание на новия парламент.

Вместо това поканата към Зеленски щяла да се разиска и утвърди на първия председателски съвет на Народното събрание - като се съобрази с програмата на президента на Украйна и дневния ред на българския парламент.

Половинчатото решение беше оповестено след трета поредна организационна среща, свикана този път по искане на ГЕРБ, на която трябваше да се разиска единствено проблема със Зеленски.

България е една от дребното страни в Европейски Съюз, които от началото на войната до момента не е допускала украинския държавен глава да приказва пред законодателното заседание.

Това е вторият несполучлив опит на депутатите в два следващи Народното събрание да съберат храброст и да дадат естрада на Зеленски.

" За страдание на беше реализирано решение да бъде поканен президентът Зеленски на първия ден, само че въпреки всичко постигнахме единогласие да бъде поканен на първия председателски съвет, който ще зависи от всички политически партии. Ние избираме да е още в сряда, в случай че е допустимо ", споделя някогашният външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева.

Българска социалистическа партия и " Български напредък " въобще не се появиха на срещата в Народното събрание, а " Продължаваме промяната " и " Демократична България " са били срещу видеовръзката да се реализира още на 19 октомври при откриването на събранието.

Междувременно Костадин Костадинов от " Възраждане " заплаши, че в случай че се стигнело до чуване на Володимир Зеленски в Народното събрание, той щял да предложения Елеонора Митрофанова и ръководителя на посолството на Беларус да участват.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР