Депутатите избраха Андрей Гюров и Петър Чобанов за подуправители на

...
Депутатите избраха Андрей Гюров и Петър Чобанов за подуправители на
Коментари Харесай

Депутатите избраха подуправители на БНБ

Депутатите избраха Андрей Гюров и Петър Чобанов за подуправители на Българската национална банка. Те бяха номинирани от избрания отново за неин гуверньор Димитър Радев, който дефинира и двамата като почтени за позициите. „ Против ” гласоподаваха „ Възраждане ” и Има Такъв Народ, а Българска социалистическа партия се въздържа.
Прочетете още
Преди два дни Гюров и Чобанов бяха изслушани на съвещание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси, като пред сътрудниците си двамата народни представители изведоха влизането в еврозоната и прехода към нова валута, в това число – в цифрова среда, като собствен стратегически приоритет.

Беше стихотворец ангажимент и че българските евромонети ще са подготвени до началото на 2025-а година, а упованията все още са да се резервира дизайнът, прочут ни от стотинките – с мадарския конник, свети Паисий Хилендарски, свети Иван Рилски и даже – надписът " стотинка ". 

Междувременно първия ден от седмицата стартира със кавги. Причина стана подредбата на точките в дневния ред на депутатите. Повече от час работата на Народното събрание остана блокирана поради несъгласието на партиите кои точки да бъдат прегледани. От Българска социалистическа партия желаеха бюджетът да бъде прегледан преди избора на подуправители на Българска народна банка. Росен Желязков разпусна депутатите за 15 минути. Въпреки дългото съвещание на председателския съвет, единодушие не беше реализирано и абсурдът продължи. Опитите продължиха с разбъркване на точки. Последваха заявления от „ ИТН ”, „ Възраждане ” и Българска социалистическа партия срещу  предлагането за промяна на датата на националния празник. Два часа след началото, дебатът стартира всъщност.  

Снимка: БНТ
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР