Депутатите избират за първи път в петък подуправител на Националната

...
Депутатите избират за първи път в петък подуправител на Националната
Коментари Харесай

Депутатите избират измежду една кандидатура за подуправител на НЗОК - тази на ГЕРБ

Депутатите избират за първи път в петък подуправител на Националната здравна осигурителна каса (НЗОК), само че кандидатурата за поста се оказа единствено една.

Единственото предложение за подуправител на Здравната каса е направено от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, която номинира проф. Момчил Мавров.

Досега кой ще заема тази служба се избираше непосредствено от шефа, само че това беше променено през септември след ремонти в Закона за здравното обезпечаване. Те също по този начин утвърдиха, че подуправителят ще поема управлението на НЗОК при предварително преустановяване на мандата на шефа до избирането на нов подобен от Народното събрание.

По-рано през годината беше определен шеф на НЗОК, като и за този пост кандидатурата беше единствено една. " Продължаваме промяната-Демократична България " предложиха някогашния банкер Станимир Михайлов, който беше определен с гласовете на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Сега се чака Мавров да бъде определена със същите гласове в пленарна зала.

Кандидатурата на Мавров към този момент беше утвърдена от здравната комисия в Народното събрание. По време на чуването пред депутати номинираният сподели, че ще си партнира и с всички партии в Народното събрание и ще се придържа към експертността на своята служба.

Като свои съществени цели той зададе работа по интеграцията на осведомителната система на НЗОК с Националната здравноинформационна система (НЗИС) и реализиране на надзор от Здравната каса над договорните ѝ сътрудници в действително време.

Кой е Момчил Мавров?

Мавров е номинация на ГЕРБ-СДС, като в показаната пред обществеността биография се споделя, че той има повече от 10 години опит в областта на опазването на здравето, в това число на управнически позиции.

Той е дълготраен зам.-директор по административните въпроси на университетската болница в Пловдив " Свети Георги ". Бил е шеф на кабинета на служебния здравен министър Асен Меджидиев и е оглавявал Надзорния съвет на НЗОК.

Завършил е бакалавърска степен по право в Пловдивския университет " Пайсий Хилендарски ", като има магистър по финанси и по здравен мениджмънт.

Мавров се развива и в университетските среди. От 2007 година до 2018 година е помощник, а от 2018 година е доцент във Факултета по публично здраве към Медицински университет - Пловдив.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР