Депутатите единодушно подкрепиха кандидатурата на Диана Ковачева за национален омбудсман.Гласуването

...
Депутатите единодушно подкрепиха кандидатурата на Диана Ковачева за национален омбудсман.Гласуването
Коментари Харесай

Официално: Избраха единодушно Диана Ковачева за омбудсман

Депутатите единомислещо поддържаха кандидатурата на Диана Ковачева за народен омбудсман.Гласуването се реализира очевидно посредством компютъризираната система за гласоподаване на Народното събрание, като „ за “ кандидатурата й гласоподаваха 173 народни представители, „ срещу “ – 0 и „ въздържали се “ - 3.
Мандатът на омбудсмана е пет години, а Ковачева е четвъртият титуляр на поста.
На 5 септември 2019г. тя встъпи в длъжността на омбудсман на България, с цел да приключи мандата на Мая Манолова, която влезе в борбата за кмет на Столична община. Сега доцент Диана Ковачева беше единствен претендент за поста, препоръчан от ГЕРБ.
Депутатът от левицата Васил Антонов засвидетелства поддръжка за нея от социалистите и заем на доверие от тяхна страна. По думите му тя се е потвърдила през последните 4 години, когато Ковачева беше заместител в институцията, а за последните няколко месеца и нейн началник. И през това време е била безпристрастна и доказвала експертност в оценките си, добави той.
От тук нататък те ще държат това да продължи. От Българска социалистическа партия предлагат да се продължат положителните практики, което тя самата е предложила по време на чуването
От левицата желаят тя да предлага законодателни промени - за редуциране на пътя от рекомендациите на омбудсмана до реализацията на нови промени, свързани с грижата за жителите.
Ще разчитаме да сте главен фактор в битката с монополите и проявление на неприятните практики при правосъдните реализатори, обявиха още социалистите.
След избора Диана Ковачева сподели, че поддръжката от Народното събрание е поръчка за положително съдействие. Тя разгласи, че няма да бъде пощенска кутия или поседна спирка за упования на хората, както и даде обещание Донкихотовски наивинитет, само че и здрав разсъдък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР