Депутатите, членове на правната комисия, се събират на извънредно заседание.

...
Депутатите, членове на правната комисия, се събират на извънредно заседание.
Коментари Харесай

Правната комисия се събира на извънредно заседание днес

Депутатите, членове на правната комисия, се събират на изключително съвещание. Причината - разискване на предлагането за смяна на правилника на Народното събрание, импортирано от Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и група народни представители.

Вносителите целят да трансформират статута на комисията за надзор на спецслужбите, като по този метод председателството към този момент няма да е ротационно. 

През предходната седмица ръководителят на Народното събрание Росен Желязков обяви, че Николай Дренчев от " Възраждане " ще ръководи комисията. Припомняме, че председателството се реализира на ротационен принцип. 

Пеевски изиска обаче в петък председателството на " Възраждане " да бъде отнето под предлог, че е застрашена за националната сигурност. Той дефинира третата политическа мощ като " проруска партия ".  

С плана на решение водачите на ръководещите политически сили оферират ротационният принцип да отпадне. Те показват, че комисията не провеждала постоянно своите съвещания, не внасяла отчети по доклади и законопроекти, а постоянно била и бойкотирана, съгласно тях съзнателно, с цел да не може да приема решения.

Предлага се Народното събрание да дефинира със свое решение непрекъснат ръководител и членове на комисията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР