Депутати от ГЕРБ-СДС, членове на вътрешната комисия в парламента, начело

...
Депутати от ГЕРБ-СДС, членове на вътрешната комисия в парламента, начело
Коментари Харесай

На среща в МВР депутати от ГЕРБ-СДС настояха да се спре с „Рашковщината“ в министерството

Депутати от ГЕРБ-СДС, членове на вътрешната комисия в Народното събрание, отпред с Десислава Атанасова са настояли пред министъра на вътрешните работи и шефовете в Министерство на вътрешните работи да бъде спряна „ Рашковщината “ в министерството и политическите чистки в системата. Това стана ясно от пост на някогашния вътрешен министър и народен представител от ГЕРБ-СДС Младен Маринов във фейсбук. Ето какво написа той:

След 2 години на груба политизация в работата на Министерство на вътрешните работи системата има нужда от възобновяване на професионалното начало в нея, а сътрудниците – от успокоение и сигурност при осъществяване на отговорностите си в работа на българските жители. По-рано през днешния ден дружно с ръководителя на парламентарната ни група Десислава Атанасова и сътрудниците от ГЕРБ-СДС във вътрешната комисия на Народното събрание обсъдихме с политическото и професионално управление на Министерство на вътрешните работи управническите планове и хрумвания в бранш „ Сигурност “.

Изразих вярата си, че новият министър Калин Стоянов като експерт от Министерство на вътрешните работи ще постави завършек на политическите чистки и ще възвърне ефикасното действие на звената, които опазват публичния ред и водят борба с престъпността – проведена и битова. Подчертах, че допреди 2 години в границите на същата законова уредба Министерство на вътрешните работи отчиташе съществени триумфи в битката с пътния травматизъм, а жертвите на войната по пътищата бяха надалеч по-малко. Висока бе и успеваемостта на всички ограничения, които бяхме подхванали във връзка с противозаконната миграция – в действителност, тя бе на доста ниски равнища при ръководството на ГЕРБ, за което получавахме и утвърждението на всички европейски институции, способени по тематиката.

В резултат на политическите уволнения обаче Министерство на вътрешните работи се трансформира в знак на кавги, а жителите изгубиха възприятието си за сигурност – на пътя, във всекидневието си и на границата. С измислени математически модели бяха закрити полицейски ръководства и сектори като тези в Годеч и Копривщица. Уважавам доста математическата просвета и нейните постижения, само че битката с престъпността и трафика на хора не е математика. Затова настоях пред новия министър да предприеме незабавни ограничения за възобновяване на полицейското ръководство в Годеч и на сектора в Копривщица.

Пожелавам триумф на сътрудника Стоянов! Вярвам, че като експерт от Министерство на вътрешните работи ще постави нужните старания да върне доверието на жителите в полицията, да успокои системата и да възвърне на работа чиновниците, изгонени по политически аргументи! Ако направи това, то ще може да разчита на моята поддръжка като депутат.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР