Депутатът от взе важно решение относно готвещите се промени в

...
Депутатът от взе важно решение относно готвещите се промени в
Коментари Харесай

Пеевски с важно решение за Инспектората на ВСС

Депутатът от взе значимо решение по отношение на готвещите се промени в Инспектората на Висш съдебен съвет.  

" Говорих с всички сътрудници, може би ще има някои неща в конституцията, които касаят Инспектората. Ще е избързано да внесем в този момент измененията. След края на процедурата ще отворим конституцията ", съобщи Пеевски. 

Инспекторатът от дълго време трябваше да бъде заменен, тъй като мандатът му изтече преди повече от 3 година За избора на основен правосъден контрольор и инспектори са нужни 160 гласа. Затова и нито един от късите парламенти, които се изредиха през последните 2 година, не се нае да стартира избор. Конституционният съд се произнесе, че този инспекторат работи, до момента в който депутатите излъчат нов.

Заради нарязаната Дебора от Стара Загора в сряда депутатът разгласи, че е изискал инспекторатът да ревизира дейностите на магистратите, в това число и за какво първо закононарушението беше квалифицирано като лека телесна щета. “Възмутен съм. Получих отговор, че нищо не могат да създадат на съда и нищо не е нарушено. Как си го представяте - видяхте това момиче ”, разгласи Пеевски в коридорите на Народното събрание в сряда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР