Депутатът от ГЕРБ и бивш вицепремиер и външен министър на

...
Депутатът от ГЕРБ и бивш вицепремиер и външен министър на
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV! Екатерина Захариева съветва Кирил Петков за Северна Македония: Намалете ентусиазма! Подписали сте три меморандума с тях - ние над 20

Депутатът от ГЕРБ и някогашен вицепремиер и външен министър на България Екатерина Захариева разкритикува с другарски звук премиера Кирил Петков за фойерверките му във връзка диалозите със Северна Македония и лансирания от него прогрес в връзките сред двете страни.

По време на чуване пред депутатите министър-председателят изясни, че в договарянията със Северна Македония е вложена " нова сила на градивен разговор ", като за малко са подписани три меморандума.

" Г-н министър председател, другарски съвет - намалете ентусиазма ", посъветва го Захариева от парламентарната естрада.
" Знаете ли какъв брой меморандума сме подписали с тях? Над 20! Поредица от министри и дипломати са работили по Договора за добросъседство. Драфтът е от 2012 година, а го подписахме чак през 2017 година ", напомни някогашният вицепремиер и даде нов съвет на Петков: " Понякога е по-добре да бъдем по-обрани. "
свързани новини10633преди 1 часа
Премиерът от своя страна опита да изясни, че ентусиазмът му се дължи на действителни резултати, които са реализирани за малко време.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК ТV:

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР