Депутатът от Демократична България“ Ивайло Мирчев раздаде 100 чифта терморъкавици

...
Депутатът от Демократична България“ Ивайло Мирчев раздаде 100 чифта терморъкавици
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев раздаде терморъкавици и облекла на бойци в Украйна

Депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев раздаде 100 чифта терморъкавици и термооблекла на отбраняващите Украйна бойци и доброволци от териториалната защита. В неделя той пътува от Болград до Одеса, като преди този момент дружно с ръководителя на парламентарната комисия за българите отвън страната Антоанета Цонева се срещнаха с наши сънародници в Тараклия и в Болград. На връщане са взели със себе си двама украинци.

„ До Болград елементарно се пътува, защото е покрай границата с Молдова и градът не е обиден от войната, само че до Одеса, която е на 260 км., бях спиран най-малко 25 пъти от военни постове “, описа Мирчев в ефира на Би Ти Ви. В багажника на автомобила си носел 100-ина чифта терморъкавици и термооблекла, като една трета от тях раздал при тези прекъсвания. „ Войниците през множеството време са навън, температурите там са по-ниски в сравнение с при нас и термооблеклото е много значимо “, изясни Мирчев.

От видео, снимано в Одеса и качено на фейсбук страницата му, Ивайло  Мирчев демонстрира по какъв начин целият град се готви да посрещне съветска инвазия. „ Хората наподобяват твърдо решени да пазят града си, не се виждат никакви фашисти, които Путин вижда в Украйна “, споделя депутатът. И свидетелства, че снабдяването с гориво е обичайно, а въпреки и магазините да не работят, Червеният кръст разпределя ритмично филантропичните помощи. Усеща се мощно напрежение, огромна част от жителите на Одеса са го напуснали ", обобщава Мирчев.

В Болград хората не имат вяра, че войната ще стигне до тях, сподели още депутатът. Но увери, че целият град с преди всичко българско население оказва помощ за защитата на Украйна. „ На едни дами пръстите им бяха в кръв от ножиците, с които режеха особения плат, от който правеха маскировъчни мрежи “, сподели Мирчев.

Той бе впечатлен от високото равнище на организация от румънската страна на границата с Украйна за приемането на бежанския поток. Мирчев и Цонева са се върнали с ферибота Орливка-Исакча, разговаряли са с един от шефовете на КПП-то и са видели с очите си какъв брой високо е равнището на организация на обработка на документите и настаняване в рейсове на бежанците. Мирчев е окуражен, че с активизацията на работата на държавното управление у нас ще реализираме същото равнище на организация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР