Депутатът от БСП Николай Цонков заяви в кулоарите на парламента,

...
Депутатът от БСП Николай Цонков заяви в кулоарите на парламента,
Коментари Харесай

Пуснаха снимки на разрушен участък от оградата с Турция

Депутатът от Българска социалистическа партия Николай Цонков съобщи в коридорите на Народното събрание, че е разгласил на страницата си във Facebook изпратени от жители фотоси на опустошен сектор от оградата по границата край Дълбок дол, Малко Търново. Той щял да попита регионалния шеф на Бургаска област за случая, само че по принцип социалистите чакат резултатите от инспекцията на прокуратурата по сигнала, който преди месеци подадоха поради подозрения за злоупотреби и нередности при градежа на оградата.

"След сигнал на Българска социалистическа партия прокуратурата проверява градежа на оградата по границата. Сигналът е обвързван със подозрения за корупционни прояви на лица, заемащи висши държавни длъжности ", написа Цонков на страницата си във Facebook.

Главният прокурор Сотир Цацаров разгласи преди време, че в случай че експертизата за оградата по границата удостовери изводите в отчета на ДАНС, ще има обвинени министри и регионални шефове.

"Къде е резултатът от следствието? Къде е отговорността на ръководещите? ", пита депутатът от Българска социалистическа партия

Валери Симеонов, който като вицепремиер отговаряше за инженерното оборудване по границата с Турция, изясни пред медиите в Народното събрание, че фотосите са достоверни, а повода са поройни дъждове.

"Това ще се случва и отсега нататък, тъй като оградата е направена на извънредно насечен терен. Вече се работи по възобновяване й. Парите за поддръжката на граничното оборудване са обезпечени и регионалните шефове разполагали към този момент със средствата. Винаги на такива места, до отстраняването на провалите, се слагат 24-часови постове, акцентира депутатът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР