Депутатът от БСП Георги Свиленски, заместник - председател на транспортната

...
Депутатът от БСП Георги Свиленски, заместник - председател на транспортната
Коментари Харесай

Георги Свиленски за протестите на превозвачите: Няма да допуснем насилствени методи за регулиране на бранша

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, заместител - ръководител на транспортната комисия в Народното събрание, разяснява в " 12+3 " продължаващото разделяне в транспортния бранш. Тежкотоварни и автомобилни превозвачи ще стачкуват в София на следващия ден в поддръжка на Законопроекта за Българската автомобилна камара. Междувременно представители на сектора, които стачкуваха против законопроекта, се оповестиха за обединяване на непринуден принцип.
" От самото възникване на концепцията за Автомобилна камара имаме ясна позиция. Миналата седмица я възприе и министър председателят. Този митинг е рекетьорско деяние. Тук имаме закон, написан от протестиращи, които желаят да блокират страната, в случай че той не бъде признат. Пишат закон в своя изгода и заплашват с обсада - това е неприемливо ", означи Георги Свиленски.
Той счита, че " вярното, рационално решение в сектора е автомобилният и автобусен превоз да се самоорганизират, не е нужно страната да го прави. Нека седнат на една маса и да се схванат. Ние сме европейска страна и няма да допуснем насилствени способи за контролиране на този отрасъл. Те потеглят с претекстове, които са неистина, след това пишат закон, който им дава редица права за неприемлива интервенция вътре в сектора. Нелепа е обстановката да гледаме закон, който е написан от 2-3 частни компании ", сподели още Георги Свиленски.Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР