Депутатът от БСП Елена Йончева обвини министъра на културата Боил

...
Депутатът от БСП Елена Йончева обвини министъра на културата Боил
Коментари Харесай

Скандал и взаимни обвинения след аферата Ало, Банов съм

Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева упрекна министъра на културата Боил Банов в корупция. От левицата разпространиха аудиозаписи за оказване на напън за подправяне на документи. Според Йончева аферата " Ало, Банов съм ", е корист с европари за близо 700 000 лева, свързани със строителството на Ларгото в центъра на София по времето, когато е Банов е бил заместител министър. Банов реагира незабавно - че няма корист с пари, а той е жертва на рекет. Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция по случая.

Вижте повече детайлности от директното включване на репортера Тихомир Игнатов.

Аферата " Ало, Банов " провокира острата реакция както на опозицията, по този начин и на ръководещите. Таен запис изкара на яве следващия скандал за подозрения в корупция на държавно равнище. Последваха взаимни закани за започване на правосъдни каузи за клюка и набеждаване.

Скандалът потегля да се разплита от запис изработен с телефон на някогашен чиновник на министерството на културата. По информация на Българска национална телевизия в този момент той работи в Министерството на образованието. Свидетелят на корупционните практики е мълчал три години. Не стана ясно за какво тъкмо в този момент този запис изплува.

За " По света и у нас " Ангел Ангелов съобщи, че до този миг като държавен чиновник в никакъв случай не е уволняван и постоянно е получавал най-високи оценки за качеството на работа си. Той сподели, че няма отношение към записи, приема като клюка изявленията на Банов и Рашидов, и ще заведе каузи за набеждаване и клюка.

От прокуратурата обявиха, че от Българска социалистическа партия не са подавали сигнал към тях, а са решили първо да разгласят разкритията си пред медиите. Предстои експертиза да откри дали записът може да бъде прибавен като годно доказателство.
 Йончева извади запис против Банов, обвиняването влезе в Министерство на културата Йончева извади запис против Банов, обвиняването влезе в Министерство на културата
Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева упрекна министъра на културата Боил Банов в корупция. От левицата разпространиха аудиозаписи за оказване на напън за по...

Вицепремиерът Томислав Дончев разпореди цялостна инспекция на финансирания с евросредства план " Ларгото ". Пред публицисти в Народното събрание той изясни, че чака отговор от Управляващия орган на оперативна стратегия " Регионално развиване ", инспекторите и Дирекция " Национален фонд " в Министерство на финансите дали има злоупотреби при консервацията и експонирането на античния отбор на " Стара Сердика ".

От парламентарната група на ГЕРБ дефинираха разкритията на Елена Йончева като подправена вест. Според тях тя се пробва да отклони вниманието от обвиняванията против нея за пране на пари от КТБ. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов също изрази подозрения дали казаното от Йончева е истина.
Тома Биков, ГЕРБ: Очевидно тя е адресат на информация от избрани заинтригувани среди и единственото, което прави е да бъде използвана от Българска социалистическа партия за задачите на черната акция, която се води сега против нас. Ние стоим зад министър Банов, не се съобразяваме повече с тези велики нейни разкрития и призоваваме публицистите да си пазят специалността, тъй като това разбиране поради такива хора девалвира сега. Защото от по кое време Елена Йончева е проверяващ публицист? Според нас от 2017 година, когато стартира да се занимава с политика.

Валери Симеонов, водач на НФСБ: Много постоянно Елена Йончева лъже, от кое място да знам дали това, което споделя е истина или не, в реда на нещата е да изчакаме да се направи предварителната инспекция и в случай че материалите стават за предоставяне на съд, тогава да ги разясняваме, какво да разясняваме в този момент. Помните ли оная неистина по какъв начин беше пробутала онази остаряла фотография от оградата,че била съборена, а фотографията се оказа, че е правена още от градежа на оградата от един мост?
Проверката от прокуратурата би трябвало да завърши в период от три месеца.
 Вицепремиерът Томислав Дончев подреди инспекция на плана за Ларгото Вицепремиерът Томислав Дончев подреди инспекция на плана за Ларгото
Вицепримерът Томислав Дончев е разпоредил цялостна инспекция на финансирания с евросредства план "Ларгото ". Пред публицисти в Народното събрание той изясни, че...
 Боил Банов дефинира изнесената от Елена Йончева информация като на ниска цена компромат Боил Банов дефинира изнесената от Елена Йончева информация като на ниска цена компромат
Боил Банов дефинира изнесената от журналиста Елена Йончева информация като на ниска цена компромат и изясни на естрада след съвещанието на Министерския съвет,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР