Депортирането на чуждестранни граждани - предполагаеми ислямисти, представляващи потенциална заплаха,

...
Депортирането на чуждестранни граждани - предполагаеми ислямисти, представляващи потенциална заплаха,
Коментари Харесай

Германският конституционен съд разреши депортирането на предполагаеми терористи

Депортирането на задгранични жители - хипотетични ислямисти, представляващи евентуална опасност, не е в прорез с немската конституция. Това постанови през днешния ден Федералният парламентарен съд в град Карлсруе, съобщи ТАСС.

Преди няколко месеца управляващите на град Бремен включиха в листата с хипотетични ислямисти жител на Алжир, живял в Германия от 2003 година, което допуска, че той би трябвало да бъде изпъден от страната. Той подава тъжба до Конституционния съд, само че магистратите я отхвърлиха.

Законовият текст за пребиваването на задгранични жители в Германия, в който се загатват хора, способни да извършат терористични дейности, дава отговор на конституцията, се споделя в прессъобщение на висшата правосъдна инстанция.

Текстът за депортиране на хипотетични радикали с непознато поданство бе включен в немския закон за миграцията след атентатите в Съединени американски щати от 11 септември 2001 година, само че се ползва постоянно едвам след миналогодишното нахлуване против коледния базар в Берлин, осъществено от екстремист по инструкции на терористичната формация "Ислямска страна ", напомня Българска телеграфна агенция.

също така управляващите позволиха на правоохранителните органи да слагат под стража за дълго време обвинените, с цел да не могат да се укрият преди депортирането им. По данни на тайните служби в Германия в страната има към 280 евентуално рискови радикали сега с поданство на други страни. Близо 60 от тях следва да бъдат депортирани в най-близко време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР