Денят ще започне с дъждовно време и минимални температури между

...
Денят ще започне с дъждовно време и минимални температури между
Коментари Харесай

Дъждовно и хладно днес, температури под нулата идната седмица |

Денят ще стартира с дъждовно време и минимални температури сред 7° и 12°. Преди обяд от северозапад преваляванията бързо ще спрат, облачността ще се раздира и понижава, след обяд над доста региони ще е до слънчево. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в източните региони - сдържан. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 11° и 16°. В София минимална 6, оптималната 11 градуса.

В планините от запад преваляванията бързо ще спрат. Облачността ще е променлива, преди обяд по-често забележителна. Вятърът ще е сдържан до мощен, от север-североизток, по най-високите елементи от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 0°.

Над Черноморието до обяд ще е най-вече облачно и тук-там ще вали дъжд. След обяд от север преваляванията ще стопират, облачността ще се раздира и понижава. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Дневните температури ще са 13°-14°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще се усили и ще е към 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 18 ч. и 30 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 39 минути.

Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще е доста по-високо от междинното за месеца.

В началото на новата седмица ще е относително студено. Минималните температури ще се намалят доста. На обособени места във високите полета, ниските планински региони и котловините ще са под нулата.  По-високи ще останат в крайните източни региони. Максималните в понеделник ще са сред 9° и 14°, през идващите дни постепенно ще се покачват.

Над Западна и Централна България ще доминира слънчево време, само че заран тук-там в низините и котловините ще бъде мъгливо. Над източните региони ще има забележителна ниска облачност, на обособени места ще преръмява. Вятърът ще е с източна съставния елемент, слаб, по морския бряг при започване на седмицата - сдържан, в сряда в по-голямата част от страната ще стихне, от четвъртък още веднъж в Дунавската низина и източните региони - до сдържан.

През втората половина от седмицата облачността над множеството региони ще е най-вече забележителна. Температурите ще продължат постепенно да се покачват и към събота към този момент ще са близки до естествените за края на октомври.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР