Денят на Африка събра на едно място културата на Палестина,

...
Денят на Африка събра на едно място културата на Палестина,
Коментари Харесай

Центърът на София днес се превърна в умалено копие на Африка

Денят на Африка събра на едно място културата на Палестина, Египет, Мароко, Уганда и други страни от екзотичния континент. В градинката до Народния спектакъл беше същински празник на африканската просвета с музика и обичайни танци. Тази година алегоричен хазаин е посолството на Алжир.

Центърът на София през днешния ден се трансформира в умалено копие на Африка. Атрактивни дрехи и присъщи бижута привличаха погледите, а ексцентрични аромати и усети се носеха във въздуха през целия ден.
Албена Джоунс, съорганизатор на събитието: Много хора единствено за виждали за Африка по филмите, само че като се даде тази опция, да се направи един шоу кейс, едно показване онлайн, на всичко африканско, което е у нас в България.

 © БГНЕС
Денят на Африка се трансформира в обичаен празник, който всяка година сплотява африканските страни и България.
Н. Пр. Латифа Беназа, ексклузивен и пълномощен дипломат на Алжир: Африка е значима за България по този начин, както и България е значима за Африка. Затова стремежът ни е да създадем всичко, с цел да заздравим връзката сред нашия континент и вашата страна. Стараем се да поддържаме положителните връзки, тъй като България през годините постоянно е била другар на всички африкански страни.
Палитра от цветове, композиция от усети и африкански ритми бяха единствено част от тайните, които екзотична Африка разкри в София
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР