Денвър стана първият американски град, декриминализирал употребата на халюциногенни гъби,

...
Денвър стана първият американски град, декриминализирал употребата на халюциногенни гъби,
Коментари Харесай

Денвър разреши употребата на халюциногенни гъби

Денвър стана първият американски град, декриминализирал използването на халюциногенни гъби , съобщи Агенция Франс Прес. Агенцията напомня, че през 2005 година столицата на щата Колорадо в Средния запад на Съединени американски щати, към този момент стана първият огромен американски град, узаконил притежанието на дребни количества марихуана.
 
And just like that, becomes the first state to decriminalize and give a big win for research! Close vote, big shift: via from
— MAPSCanada (@MAPSCanada)
И двете решения бяха взети на референдум . Това за декриминализиране на използването на така наречен " вълшебен гъби " мина безусловно на косъм. 50,56% от гласувалите на референдума поддържаха мярката при 49,44% срещу. При това съгласно последните краткотрайни резултати жителите на Денвър отхвърляха предлагането. На референдума локалните поданици одобриха предлагането арестуването за владеене и приложимост на гъби с псилоцибин - на хора, навършили 21 години и за персонални потребности - да стане " финален приоритет за силите на реда в град и окръг Денвър ".

Халюциногенните гъби обаче ще останат противозаконни и продажбата им все по този начин ще бъде закононарушение. Миналата година се провали опит за привикване на подобен референдум в щата Калифорния.
 
Според разнообразни изследвания псилоцибинът - главната дейна съставна част в " магическите гъби " - не води до пристрастяване и може да помогне при проблеми с меланхолия и взаимозависимост от опиати, отбелязва Агенция Франс Прес.
 
Breaking: Denver votes to decriminalize hallucinogenic magic mushrooms, becoming the first U.S. city to do so.
— Los Angeles Times (@latimes)
Хиляди хора умират всяка година в Съединени американски щати от приемане на свръхдоза обезболяващи . Активистката група " Декриминализирай, Денвър ", която бе в основата на акцията, приветства резултата от референдума. Хората употребяват тези гъби от хиляди години за лекуване, ритуали и средство за духовно извисяване, написа тя на уеб страницата си.-->
 

" Денвър е на път да стане международна столица на дрогата ", изрази обаче страдание Джеф Хънт, представител на Католическия университет в Колорадо. " Нямаме никаква концепция за резултата в дълготраен проект от тези опиати върху жителите на Колорадо ", предизвести той.
 
Употребата на марихуана за развлекателни цели е законна в целия щат от 2014 година, напомня Агенция Франс Прес. Канабисът за забавление е позволен в общо 10 американски щата, в това число Калифорния. Над 30 от 50-те американски щата разрешават марихуаната за медицински цели.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР