Денислава Глушкова заслужено получи шанс да участва в тазгодишното издание

...
Денислава Глушкова заслужено получи шанс да участва в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Българска победа в Мелбърн: 18-годишната Глушкова с паметен дебют при девойките

Денислава Глушкова справедливо получи късмет да взе участие в тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън при юношите след положителните си изяви през миналия сезон, и го направи по впечатляващ метод, отстранявайки поставената под номер 15 в схемата Лаура Хиетаранта с 6:3 6:4.

Срещата стартира равностойно, като двете взеха откриващите си подавания. Младата ни представителка незабавно по-късно се добра до пробив, който обаче нейната съперничка съумя да върне мигновено и паритетът бе възобновен. Впоследствие двете продължиха да се движат гейм за гейм, а множеството непредизвикани неточности от страна на Хиетаранта взеха връх, което разреши на Глушкова да запише на сметката си нов брейк, преди да затвори частта в своя изгода.

Сценарият значително се повтори и във втория сет. Глушкова потегли с ранен брейк задатък, който бе наваксан бързо от 15-тата в схемата и тя изравни за 3:3. В остатъка от дуела обаче нашето момиче показва по-стабилна игра и в самия край пречупи още един път неубедителната си съперничка, преди на личен сервис да постави точка на разногласието, поздравявайки се с дебютен триумф на шампионат от Шлема. В идващия си мач Глушкова ще се изправи против представителка на Чехия - Амели Смейкалова.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР