Денчо Бояджиев от БСП и Валентин Василев от ГЕРБ се

...
Денчо Бояджиев от БСП и Валентин Василев от ГЕРБ се
Коментари Харесай

Спокойно протича балотажът в Разград

Денчо Бояджиев от Българска социалистическа партия и Валентин Василев от ГЕРБ се борят за кметския пост в Разград. 41 сигнала за нарушавания на изборния развой са проверявани от полицията в града до през днешния ден. Прокуратурата обаче не е разкрила задоволително данни за закононарушения по тях.

Въпреки дребната разлика сред двамата съществени претенденти за кмет на регионалния град, ситуацията там за момента е спокойна. Далеч по-ниска е и изборната интензивност.

Само в изборния ден в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград са постъпили 5 сигнала. Повечето са от общините Исперих, Кубрат и Лозница.
Тихомир Тодоров, областен прокурор на Разград: Част от политическите партии се пробват да употребяват правоохранителните органи като инструментариум за натискане на съперниците. Нещо, което не се получи нито предната седмица, нито тази.
В община Разград през предходната седмица гласоподаваха близо половината от имащите право на глас, а разликата сред двамата съществени претенденти за кмет бе малко повече от 200 гласа.

Ако следваме терминологията на Цар Футбол, с помощта на който Разград най-често попада в новините у нас, двамата претенденти за кметското място към този момент са изиграли два мача между тях. Резултатът е една на една победи, а ситуацията през второто полувреме на третия мач наподобява спокойна.
Ралица Цветанова, ръководител на Общинска изборна комисия - Разград: Много умерено към този миг, спрямо предната седмица имахме повече сигнали, повече тъжби. До момента в Общинска изборна комисия - Разград няма никакви постъпили тъжби и сигнали.
Избирателната интензивност в Разград все още е по-ниска с 5% спрямо тази на първия тур.
Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР