Ден след като ВКС върна делото за освобождаването на Джок

...
Ден след като ВКС върна делото за освобождаването на Джок
Коментари Харесай

Градският съд върна делото за Полфрийман на ВКС

Ден откакто Върховен касационен съд върна делото за освобождението на Джок Полфрийман на Софийския градски съд с искане за окомплектоване, магистратите от Софийски градски съд още веднъж го изпратиха на касационните съдии. Делото е с изпълнени инструкции и доказателства за връчен дубликат от настояването на основния прокурор за обновяване на делото.
Във вторник основният прокурор Сотир Цацаров внесе искане Върховният касационен съд да възобнови производството по условно предварително освобождение на Джок Полфрийман и да спре осъществяването на постановеното условно предварително освобождение на наказания за ликвидиране австралийски жител.
Полфрийман беше освободен от пандиза на 20 септември. Той беше наказан през 2011 година на 20 години затвор, само че тъй като е излежал повече от половината от присъдата си, може да бъде пуснат предварително.
Вчера от Върховен касационен съд оповестиха, че заместникът на ръководителя на Върховен касационен съд и началник на Наказателната гилдия Галина Захарова е разпоредила отвод да образува произвеждане по настояването на Цацаров. Мотивите бяха, че Софийски градски съд не е извършил процедура по член от Наказателно-процесуален кодекс и Полфрийман не е получил персонално дубликат от настояването на основния прокурор за обновяване на делото.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР