Ден след като пусна последния голям ремонт с европейски пари

...
Коментари Харесай

Хаосът в управлението на градския транспорт в София

Ден откакто пусна последния огромен ремонт с европейски пари - този по бул. " Борис III ", общината остана единствено с няколко милиона в европейския план за " Интегриран градски превоз " - джобни пари на фона на десетките милиони за планове.

Но методът по който се възнамеряват и харчат те, приказва доста за хаоса и безхаберието, което царува в общината във връзка с ръководството на градския превоз.

Преди четири години са оповестени две публични поръчки, с които да бъдат раздадени 2.2 млн. лева за сензори за броене на пасажерите, както и за камери. Това наподобява много необичайно, тъй като тези функционалности се припокриват с сходни в обособената, огромна поръчка за доставката на автоматизираната билет система към Центъра за градска подвижност, която ще се изплаща със средства от бюджета на София в продължение на още осем години. И която прочее, към момента не работи.
Още екстри
Поръчката за сензори на стойност 2 млн. лева, които да броят пасажери, е спряна през зимата на 2019 година

Очевидно със забавяне от две години общината се е сетила, че действително няма потребност от тях, откакто броячи се плануват и в и дейностите биха се припокрили. От Центъра за градска подвижност обясниха за " Капитал ", че преброяването на пасажерите в този момент се прави през камерите за видеонаблюдение (вместо през плануваните датчици), като към този момент се събира аналитична информация от тях.

Друга част от поръчката обаче не е спряна. Тя е за камери за " надграждане на автоматизираната билетна система ". Тя е забавна по друга причина.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР