Ден преди откриването на 46-ото Народно събрание парламентарните групи провеждат

...
Ден преди откриването на 46-ото Народно събрание парламентарните групи провеждат
Коментари Харесай

Борисов: Утре ще разберем дали ще има правителство

Ден преди откриването на 46-ото Народно заседание парламентарните групи организират през днешния ден съвещания в партийните си централи. Ръководствата им се срещнаха през вчерашния ден, с цел да обсъдят механически въпроси към дневния ред и разпределението на местата в пленарната зала.

ГЕРБ -СДС образуваха парламентарната си група, отпред на която още веднъж ще е Десислава Атанасова от ГЕРБ. Нейни заместници ще са водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, Тома Биков и Александър Ненков. Групата ще номинира Росица Кирова за заместник-председател на Народното събрание.

Според водача на ГЕРБ Бойко Борисов на учредителното съвещание на 46-я парламент на следващия ден ще стане ясно дали ще има държавно управление с мандата на " ИТН ".

Пред определените за депутати от листата на ГЕРБ-СДС Борисов упрекна президента Румен Радев за политическата рецесия, в която по думите му е изпаднала страната.

Според Борисов, в случай че се стигне до трети избори, страната ще колабира.

„ Ако имаше политическа класа, при този резултат – еднакъв, след машинациите, щяха да кажат: Я да седнем, или президентът да ги извика, в случай че имахме, несъмнено, държавен глава, който да е еднообразно далечен, не е скъсал всички мостове за диалози. И да кажем – примерно една година, до момента в който мине Плана (за възстановяване), до момента в който се одобри бюджетът, да работим, след това, в случай че би трябвало, отново следващата година – още едни избори. Но нещо, което да има отговорност към хората “.

ГЕРБ ще върне мандата, в случай че „ ИТН “ не успее да сформира кабинет:

„ А с трети мандат на партии с по 30 индивида е несериозно да се приказва за държавно управление “, беше безапелационен Борисов, който добави:

„ От утрешния ден ще знаем дали ще има държавно управление -  в случай че им мине уйдурмата с ръководител на Народното събрание, ще разберем “.

Бойко Борисов изрази мнение, че по този начин наречените партии на митинга са подготвени на всичко, с цел да са във властта, само че по думите му те не са благонадежден сътрудник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР