Ден преди официалната церемония за погребението на почетния папа Бенедикт

...
Ден преди официалната церемония за погребението на почетния папа Бенедикт
Коментари Харесай

Хиляди се молят пред тленните останки на папа Бенедикт XVI

Ден преди формалната гала за погребението на почетния папа Бенедикт XVI, миряните си спомнят за понтифа с носталгия. Хиляди не престават да се молят пред тленните му остатъци в базиликата Свети Петър във Ватикана. Мерките за сигурност преди утрешното заравяне са драконови. Последните си години Йозеф Рацингер прекара в усамотение в лятната резиденция Кастел Гандолфо.

За почетния папа Бенедикт XVI в Кастел Гандолфо си спомнят с обич. Малкото градче, ситуирано над езерото Албано на 20-тина км югоизточно от Рим, е известно като лятната резиденция на понтифите на Римокатолическата черква. В общината живеят към 8 хиляди души. Магазинерът кръщава щерка си на Бенедикт, локалният отец носи сходно расо, а някогашният кмет прави бронзова плоча в негова чест в постройката на кметството.

 
Когато дойде тук при започване на лятото, изглеждаше доста изтощен. Но единствено за няколко месеца в Кастел Гандолфо още веднъж разцъфна. Въздухът, атмосферата, спокойствието – бяха доста ползотворни за него.
Маурицио Колачи, някогашен кмет на Кастел Гандолфо

 

Всички приказват за Йозеф Рацингер с обич и респект.

 
Радвахме се на папата и като музикант. Обичаше пианото и през лятото го слушахме по какъв начин свири. От тук се чуваше доста добре, тъй като е покрай резиденцията
Патриция Гасперини, притежател на магазин

Междувременно във Ватикана ограниченията за сигурност са драконови. Ден преди формалната гала за погребението на Бенедикт, хиляди не престават да отдават респект пред тленните остатъци на почетния папа. Ватиканът разгласи, че погребението на Рацингер ще бъде сходно на това на ръководещ папа, в това число слагането на останките му в три ковчега. Бенедикт ще бъде заровен, съгласно желанието си, на същото място в криптата под базиликата " Свети Петър ".

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР