Ден преди очакваната развръзка за мандата за съставяне на правителство

...
Ден преди очакваната развръзка за мандата за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Ден преди развръзката за мандата само БСП ще обсъжда министри

Ден преди предстоящата развръзка за мандата за сформиране на държавно управление с министър председател Асен Василев само Българска социалистическа партия признава, че ще разисква министерски кресла. От „ Продължаваме промяната “ настояват, че имена на министри сега не се разискват. Депутатите от „ Демократична България “ в Народното събрание през днешния ден са с различен дневен ред – дарения на храни, и отхвърлиха да дават отговор на въпроси отвън тази тематика.

„ С сътрудниците организираме диалози, засега тематиката за личен състав на държавно управление не се разисква. Работим върху поддръжката и обясняваме програмата с всички, които демонстрират   интерес да поддържат държавното управление “, коментира  пред публицисти ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров.

Въпреки неналичието на изясненост от Българска социалистическа партия въпреки всичко имат намерение да разясняват разпределението на министерски кресла. Трябва  да се разпределят министерствата на Има Такъв Народ, а е допустимо да има и други разбърквания.   Знае се сигурно, че Бойко Рашков няма да е номиниран за министър на вътрешните работи поради планувано номиниране за КПКОНПИ.  " В 15 часа през днешния ден имаме Национален съвет, на който ще дискутираме и тематиките за министерските кресла. Към този момент те не са коментирани ", разяснява за Нова ТВ депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов.

Според анализатори има два разновидността за развиване на събитията при неосигурена поддръжка за второ държавно управление на Политическа партия  – Асен Василев да върне непосредствено мандата на президента несбъднат, или въпреки всичко да предложи състав на държавно управление и да чакат какво ще се случи в пленарна зала. По Конституция претендентът за министър председател следва да предложи състав на Министерския къвет в 7-дневен период от връчването на мандата. Радев връчи мандата на Василев на 1 юли.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР