Ден на непредсказуеми протести очаква Франция. Хиляди хора ще се

...
Ден на непредсказуеми протести очаква Франция. Хиляди хора ще се
Коментари Харесай

„Жълтите жилетки” излизат на протест без лидер и с най-различни искания

Ден на непредсказуеми митинги чака Франция. Хиляди хора ще се съберат в Париж, а се чакат и блокади на съществени пътни артерии. Айфеловата кула ще бъде затворена за гости, а има апели в обществените мрежи и за блокиране на централния площад „ Конкорд”.

Нощта докара до ескалация на напрежението, откакто радикал разгласи, че ще взриви граната на бензиностанция, в случай че не се срещне с президента Еманюел Маркон. Мъжът беше арестуван след няколко часа договаряния с полицията.

Не е ясно каква е принадлежността му към Движението на жълтите жилетки, което продължава да съществува без ясно изразени водачи и представители. Започнало като реакция против високите цени на горивата, негови представители към този момент предявяват обществени и политически претенции, свързани с цената на живота, дейностите на президента Макрон и държавното управление му и така нататък
Протестът на „ жълтите жилетки ” затваря Айфеловата кула на следващия ден
Няма обаче едно сплотяващо всички искане, осъществяването на което да е несъмнено, че ще смъкна напрежението, отбелязва кореспондентът на bTV Новините в Париж Десислава Минчева. Очевидно е, обаче, че сме очевидци на недоволството на французите с ниски приходи от решенията на властта, подкрепяна от французите с високи приходи.

На този декор, подправени вести към „ Жълтите жилетки” не липсват. Протестите предходната седмица бяха извънредно всеобщи, само че за дезинформаторите това очевидно не е задоволително и в обществените мрежи се тиражират фотоси с големи множества… които обаче са от ръгби мачове, манифестации след атентатите от преди няколко години или от по-стари демонстрации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР