Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността

...
Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Президентът Радев година и половина нарушава закона и не свиква КСНС

Демонстрацията на едно тежко разделяне, когато става въпрос за сигурността на народа, е един акт на изключителна безнаказаност. Така президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) разяснява в студиото на „ Денят стартира с Георги Любенов “ извършените срещи през седмицата в президентството и в Народното събрание за националната сигурност след ескалацията на напрежението в Близкия изток.

Плевнелиев разкритикува президента Радев, като уточни, че година и половина нарушава закона и не привиква КСНС, което законът го задължава да прави един път на 3 месеца.

„ Медиите изострят своето внимание през последните седмици, обществото си споделя: какво става? Държавният глава не съблюдава закона. Още един път по най-арогантния метод вместо да свика КСНС, в случай че ври и кипи към нас, по незаконосъобразен метод той прави тъкмо противоположното. Той не съблюдава още веднъж закона пред очите на хората, като кани хора отчасти, не в цялостния формат, който законът го задължава. “

По думите на Плевнелиев, разделянето сред институциите „ кани вълка в кошарата “. Даде образец с израелската държавност, която в годините е била доста тежко разграничена, бяха „ обезглавени “ службите и управлението на армията и като че ли „ ние сме на път да създадем същото нещо в България “.

Изрази терзание и страдание, че в подобен миг нашето държавническо управление наподобява по този метод:

„ Не може да има два КСНС, не може президентът да кани който си желае и който не желае, тъй като неговото его или тъй като не му е комфортно, още веднъж нарушавайки Конституцията, и не може да се дублира съвет, който е толкоз значим за сигурността на жителите някъде в Народното събрание или на трето място. Министър-председателят има своя Съвет по национална сигурност и е задължен да го привиква на месечна база, в случай че би трябвало и на седмична база, тогава, когато е мъчно и тежко. “

Това, което не разбрах и бях надълбоко покъртен, беше още веднъж действието на президента, добави Росен Плевнелиев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР