Демократите в САЩ откриха официално процедура за импийчмънт срещу президента

...
Демократите в САЩ откриха официално процедура за импийчмънт срещу президента
Коментари Харесай

Демократите започват процедура за импийчмънт на Тръмп

Демократите в Съединени американски щати откриха публично процедура за импийчмънт против президента Доналд Тръмп. Разследването против него е поради изказванията, че е потърсил помощ от непозната страна, с цел да навреди на политически противник. Припомняме, че сакандалът стартира след приключване на информация от отчет на разузнаването, в който се споделя за телефонно позвъняване на Тръмп до Владимир Зеленски. Засега остава неразбираемо какво тъкмо е било казано по време на този диалог, само че демократите упрекват Тръмп, че е заплашил да откаже военна помощ за Украйна, с цел да принуди страната да проверява сина на някогашния американски вицепрезидент Джо Байдън - Хънтър.
Тръмп призна, че е обсъждал Джо Байдън със Зеленски, само че сподели, че се пробва единствено да накара Европа да ускори помощта, като заплашва да откаже военната помощ.
Джо Байдън е любимецът за кандидатурата на демократите за президентските избори през 2020.
Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси разгласи, че президентът " би трябвало да носи отговорност ". Тръмп от своя страна отхвърля да е направил нещо непочтено и назовава дейностите на демократите “лов на вещици “.
Джо Байдън пък отхвърля да е направил нещо нелегално и също поддръжка стартирането на процедура за премахване против Тръмп, до момента в който президентът не стартира да сътрудничи на следствието. Отстраняването на Тръмп би било трагедения. Но покруса, която той самичък провокира, разяснява Байдън.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР