Демократичният кандидат за президент Джо Байдън заяви че Русия е

...
Демократичният кандидат за президент Джо Байдън заяви че Русия е
Коментари Харесай

Джо Байдън обяви Русия за противник на САЩ

Демократичният претендент за президент Джо Байдън съобщи че Русия е съперник на Съединени американски щати, по време на събитие, проведено от СиЕнЕн в Пенсилвания, съобщва ТАСС.
"Смятате ли, че Русия е зложелател? ", попита водещият Байдън.
"Вярвам, че Русия е съперник. Наистина мисля по този начин ", съобщи претендентът за президент на Демократическата партия.
Байдън е запитан и за интервенция на Русия в американския избирателен развой, той увери, че "ще последва отмъщение ", в случай че сходни опити бъдат потвърдени.
"Нямам поради война, само че те ще си платят, това ще бъде икономическа цена ", сподели Байдън. Домакинът го помоли да обясни какъв "икономически разход " има поради.
"От моя страна би било безогледно да приказвам за това по-подробно. Но убеждавам ви, че те ще платят цената ", заключи демократът.
Байдън също повтори изказванието си, че Москва не желае той да стане президент. Той изясни и че Съединени американски щати не се нуждаят от прекомерно огромно военно наличие в света.
Kато вицепрезидент на Съединени американски щати "се е противопоставял на доста увеличение на наличието на Съединени американски щати в Афганистан ". "Трябва да можем да дадем ясно да се разбере, че в случай че е належащо, ще реагираме на терористични действия извън против Съединените щати. Това не изисква да участват огромни сили ", сподели Байдън.
Директорът на ФБР Кристофър Рай свидетелства пред Конгреса, че Русия е положила "много дейни старания да повлияе на нашите избори през 2020 година ".
В удостоверение пред Комитета за вътрешна сигурност на Народното събрание на 17 септември той сподели, че руснаците се пробват "да очернят вицепрезидента Байдън и това, което руснаците виждат като тип антируски истеблишмънт ".
Проучване на The Economist и YouGov открива, че съвсем трима на всеки пет (59%) американци имат вяра, че Русия интензивно се пробва да повлияе на идните президентски избори в Съединени американски щати.
Демократите (76%) са по-склонни от самостоятелните (53%) и републиканците (48%) да имат вяра, че Русия се пробва да повлияе на идните президентски избори в Съединени американски щати.
Допълнително изследване на The Economist и YouGov открива, че половината (50%) от американците считат, че Русия облагодетелства президента Доналд Тръмп пред номинирания от демократите Джо Байдън.
Всеки пети (20%) има вяра, че Русия облагодетелства Байдън, а 10% считат, че Русия не благоприятства избран претендент.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР