“Демократична България внесе предложение в Народното събрание, с което предлага

...
“Демократична България внесе предложение в Народното събрание, с което предлага
Коментари Харесай

“Демократична България” издига Пролет Велкова за член на СЕМ

“Демократична България ” внесе предложение в Народното събрание, с което предлага известния публицист Пролет Велкова за член на Съвета за електронни медии (СЕМ). 

Крайният период за издигане на кандидатури е четвъртък, съгласно признатите от Народното събрание правила за избор на двама членове на съвета от парламентарната квота.

Пролет Велкова има забележителен опит в региона на електронните медии и публичен престиж и професионално самопризнание, нужни за член на Съвет за електронни медии, се споделя в претекстовете на предлагането на “Демократична България ”.

Пролет Велкова е публицист със сериозен опит в БНР от 1981 година до 1993 година В радио “Дарик ” е от основаването му, като в интервала от 1993 година до 2007 година е продуцент и водещ на утринния блок на радиото „ Дарик кафе “. От 1996 година до 1998 година, е и основен редактор на медията.

От 2007 година до през днешния ден Пролет Велкова е продуцент и водещ на предаването „ Кой приказва “ – известен спорен формат, чиито централни тематики са: политика, обществени процеси, медии, обучение, права.

Пролет Велкова е мощно ангажирана с социална активност в региона на одобряването и развиването на плуралистична и свободна медийна среда в България. През 1998 година е един от учредителите на фондация „ Център за развиване на медиите “ като до 2002 година е и ръководител на Управителния съвет. От 2006 година до 2008 година е член на Комисията по журналистическа нравственос. От 2013 година до през днешния ден е изпълнителен шеф на фондация „ Дарик “, която работи главно в региона на медиите, човешките права, образованието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР