"Демократична България" внася сигнал в прокуратурата за нерегламентирана държавна помощ

...
"Демократична България" внася сигнал в прокуратурата за нерегламентирана държавна помощ
Коментари Харесай

Демократична България внася сигнал до Гешев за пристанището на Доган

"Демократична България " внася сигнал в прокуратурата за нерегламентирана държавна помощ при отдаването на кейовата стена на пристанището на Топлоелектрическа централа "Варна " ЕАД, благосъстоятелност на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Формацията желае държавното обвиняване да ревизира за какво през 2019 година кейовата стена на пристанище “ТЕЦ Езерово” е отдадена на Топлоелектрическа централа "Варна " без наложителната по закон спортна процедура.

"Демократична България " внася сигнал и в Министерството на околната среда и водите поради отварянето без екооценка на подводното хранилище “Налбанка”, обвързвано със започването на план за удълбочаване на каналите в пристанище "Варна " на стойност 350 милиона лв..

По думите на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, планът е в услуга на "пристанището на Доган, обвързвано с Топлоелектрическа централа "Варна ".

"Това е едно остаряло хранилище "Налбанка ", което 2009 година е било закрито заради обстоятелството, че е било с привършен потенциал и заради обстоятелството, че граничи със предпазена околност "Казашко " и се намира в "Натура 2000 ", изясни Иванов. Той добави, че сега драгажните маси, изкопани от дъното на Варненското езеро, се депонират в "Налбанка ". А мощно токсичните драгажни маси, които са вадят от дъното на езерото, са рискови за здравето на хората и за околната среда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР