Демократична България ще решава днес дали да подкрепи кабинет на

...
Демократична България ще решава днес дали да подкрепи кабинет на
Коментари Харесай

ДБ решава за подкрепата за ИТН

" Демократична България " ще взема решение през днешния ден дали да поддържа кабинет на " ИТН " (ИТН). Още след първите съвещания настъпи раздор сред двете обединения и диалогът за бъдещото ръководство мина под знака на персонални нападки и обвинявания. Председателят на ПГ на Демократична България Христо Иванов даже отхвърли да взе участие в една от срещите.

Изключително с напрежение мина вчерашния политически ден след присъединяване на Петър Илиев в утринния блок на Nova. " Българска социалистическа партия за България " посочи, че държанието му е било притеснително и ще бъде по-добре Има Такъв Народ да го отдръпват. Социалистите въпреки всичко остават на позиция, че държавно управление би трябвало да има и би трябвало да се положат всички старания за това. Илиев е препоръчан за министър на вътрешните работи.

Очаква се Българска социалистическа партия също да се събере през днешния ден на пленум, с цел да вземе окончателното си решение.

Още първоначално от Българска социалистическа партия упорстваха за документ, който да отразява общите цели.

От Има Такъв Народ обаче остават безапелационни, че никакви съглашения няма да има. Тяхната позиция е непроменлива за държавно управление на малцинството и кабинет, напълно препоръчан от партията на Слави Трифонов.

От " Изправи се БГ! Ние идваме " също реагира остро на присъединяване на Петър Илиев. От партията на Мая Манолова от началото не утвърждават тази кандидатура. В първия проектокабинет Илиев бе препоръчан за правосъден министър. ИБГНИ отхвърля поддръжка за Има Такъв Народ с по този начин показания състав на кабинет.

Междувременно през вчерашния ден Слави Трифонов разгласява два поста във фейсбук, с които споделя своето виждане за сложните договаряния.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР