“Демократична България ще предложи изменение за въвеждане на преброителни центрове.

...
“Демократична България ще предложи изменение за въвеждане на преброителни центрове.
Коментари Харесай

Божидар Божанов: ДБ ще предложи изменение за въвеждане на преброителни центрове

“Демократична България ” ще предложи изменение за въвеждане на преброителни центрове. Това съобщи някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов в студиото на “Събуди се ”. Вместо в СИК да се броят бюлетините, те да бъдат транспортират от РИК, където други хора да осъществят броенето пред камери, е предлагането на Демократична България.

“Странно беше връщането на хартиената бюлетини. Нямаше съответни причини ”, сподели Божанов. Като такива, по думите му, са били изтъкнати сигурността на машините и компликациите при гласоподаване от по-възрастното население.

“Отливът от гласоподаватели не е поради машините. Той е поради това, че в следващи парламенти не можем да формираме държавно управление ”, безапелационен бе той.

Според него хартиеното гласоподаване вкарва доста проблеми в изборния ден и изборната нощ. Инвалидиране на бюлетини и тяхното подправяне са едни от проблемите, които Божанов уточни. “Това единствено по себе си смъква доверието в изборната система и в изборния развой ”, сподели той и добави: “Невалидните бюлетини са главния мотив за какво би трябвало да имаме машини ”.

Той отхвърли Демократична България да има “притеснения ” поради хартиената бюлетина. “За да отидат повече хора да гласоподават, е значимо ние да дадем гаранции, а не да връщаме система, която е посочила, че с редица неточности в изборната нощ отблъсква гласоподаватели ”, разяснява той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР