Демократична България ще постави пред коалиционните партньори въпроса за смяната

...
Демократична България ще постави пред коалиционните партньори въпроса за смяната
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Ще поставим пред партньорите въпроса за смяната на шефовете на спецслужби

" Демократична България " ще сложи пред съдружните сътрудници въпроса за промяната на шефовете на специфични служби, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия съпредседателят на групировката Атанас Атанасов. Според него, след ръководството на Борисов там лични промени са били нужни, само че не е било удачно това да се прави от служебно държавно управление. " Предупредих още тогава, че не трябваше да се назначават новите хора като титуляри, тъй като има риск да се получи напрежение с бъдещето постоянно държавно управление ", сподели Атанасов. Той отхвърли да разяснява сега кои от ръководителите на спецслужби са за промяна.

Едни от първите кадрови промени, които служебното държавно управление на Стефан Янев направи, като пое властта през май, беше да смени шефовете на и Държавна организация разузнаване. Освен това, при разпределението на секторите, които се следят от министър ръководителя и вицепремиерите, активността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните организации " Разузнаване ", " Национална сигурност " и " Технически интервенции ".

Попитан дали " Демократична България " би приела Бойко Рашков да остане министър на вътрешните работи, а служебният министър председател Стефан Янев да поеме защитата, Атанасов сподели, че те имат своите качества, само че откакто вероятно бъдат препоръчани публично, тогава ще е ясна и позицията на групировката.

Той повтори, че по гледище на " Демократична България " " Продължаваме промяната " ще подпише съдружното съглашение с всяка партия по настрана. " Документът е с еднакъв текст, само че е значимо да се подпише с всяка партия " разясни той. " Докато всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано ", по този начин Атанасов отговори на въпрос кои министерства се оферират на " Демократична България ". Той въпреки всичко разясни, че да момента това са министерствата на правораздаването, електронното ръководство и на околната среда и водите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР